MVO vacaturebank voor werkzoekenden en studenten met een zintuiglijke, fysieke of autistische beperking 

Zoek een baan


Inhoud Participatiewet

overheid wegwijzer logo

Inhoud Participatiewet geldend per 1 januari 2015.

Lees meer...

Quotumwet voor advies naar de Raad van State

Lees meer...

Geconsolideerde versie Participatiewet

logotype-government-of-the-netherlands-nl copyGeconsolideerde versie waarin de wijzigingen van het wetsvoorstel Participatiewet en het wetsvoorstel WWB-maatregelen alsmede de ingediende amendementen zijn verwerkt.

Lees meer...

Overzicht verschillen Wet Werken naar Vermogen en Participatiewet

logotype-government-of-the-netherlands-nl copyBrief van staatssecretaris Klijnsma (SZW) aan de Eerste Kamer met een overzicht van de belangrijkste wijzingen van het wetsvoorstel Invoeringswet Participatiewet ten opzichte van het initiƫle wetsvoorstel Wet Werken naar vermogen.

Lees meer...

Participatiewet naar Tweede Kamer

logotype-government-of-the-netherlands-nl copyParticipatiewet opent deuren naar arbeidsmarkt voor mensen met beperking
Jetta Klijnsma: 'Afspraken uit sociaal akkoord leggen stevig fundament'
Nieuwsbericht | 02-12-2013

Lees meer...

Meer cao-spraken Wajongers

Meer cao-afspraken Wajongers door sociaal akkoord
Nieuwsbericht | 05-08-2013. Het sociaal akkoord dat in april is gesloten, levert een stijgend aantal cao-afspraken op om zogenoemde Wajongers stage- en arbeidsplaatsen te bieden.

Lees meer...

Serie Quotum Arbeidsgehandicapten

Gehandicapten quotum uitzending 1De regering wil een quotum voor arbeidsgehandicapten invoeren. Meer gehandicapten moeten zo aan een baan komen. Maar werkgevers zien zo'n quotum niet zitten. Een reportage van Niels de Jager.

Lees meer...

Toolkit met handvatten voor werkgevers

logo CAP Werkt  Om werkgevers verder op weg te helpen en een goede ondersteuning te bieden bij het aantrekken en faciliteren van potentiĆ«le werknemers heeft CAP100 de Toolkit CAP Werk(t) ontwikkeld. Handvatten die helpen om toegankelijker te worden voor werknemers met een handicap.

Lees meer...

Overstapmogelijkheid naar nieuwe Wajong 2010

overheid.nl

Dit besluit regelt dat jonggehandicapten uit de oude Wajong het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) kunnen verzoeken recht op arbeidsondersteuning op grond van hoofdstuk 2 van de nieuwe Wajong toe te kennen. De jonggehandicapte kan dit verzoek doen vanaf 1 januari 2013.

Lees meer...

Nieuwe mobiliteitsbonus voor aannemen arbeidsgehandicapten

logo de_normaalste_zaak

2 november 2012 -  Volgens het regeerakkoord krijgen werkgevers 7000 euro bonus voor het in dienst nemen van een arbeidsgehandicapte. Deze nieuwe mobiliteitsbonus heeft als doel om de arbeidsparticipatie te stimuleren. De bonus is een premiekorting voor werkgevers die een oudere met een uitkering en arbeidsgehandicapten in dienst nemen .. 

Lees meer...